Comunicat: Proposta per preservar integrament el Parc de l’Oreneta

El passat 12 de juliol del 2018, el servei de premsa de l’Ajuntament va anunciar el següent:

  • La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat aprova inicialment una Modificació del Pla general metropolità per qualificar de zona verda la finca de Montevideo, 33-53, que sempre ha format part del parc però el planejament vigent la considera edificable.
  • El tràmit permet deixar enrere definitivament l’operació iniciada en l’anterior mandat que preveia fer possible la construcció de 30 habitatges lliures en aquest solar i que va generar un gran rebuig veïnal i de l’actual Govern municipal.
  • A més, la nova MPGM transfereix l’edificabilitat que el planejament vigent atorga a la finca de Montevideo a uns terrenys municipals de l’entorn del parc on l’Ajuntament podrà construir un màxim de 45 habitatges de protecció i un equipament de barri.

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2018/07/12/barcelona-blindara-el-parc-de-loreneta-com-a-zona-verda-i-evitara-que-shi-construeixin-pisos/

Aquesta aprovació provisional s’ha fet amb l’abstenció del grup popular i els vots a favor de tots els altres grups. Podeu veure les intervencions dels regidors presents a la comissió aquí: http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2018/07/12/barcelona-blindara-el-parc-de-loreneta-com-a-zona-verda-i-evitara-que-shi-construeixin-pisos/ (a partir del moment 2.12).

Tota la documentació administrativa es pot consultar aquí:
http://w10.bcn.es/APPS/secwebambit/detallAmbitAc.do?reqCode=inspect&referencia=B1596&

  • És important destacar-ne els següents aspectes:La normativa actual obliga que l’edificabilitat que hi ha ara a la parcel·la del Parc sigui transferida a un altre terreny que sigui actualment zona verda.
  • El govern municipal ha proposat situar aquesta edificabilitat a una parcel·la situada al cantó muntanya de la Ronda de Dalt on comença el carrer Major de Can Caralleu. (Vegeu el plànol més avall)
  • Després de l’aprovació inicial, el projecte s’ha de sotmetre a l’aprovació provisional al plenari de districte durant aquest mes d’octubre i a l’aprovació definitiva al plenari de ciutat.

En relació a aquesta proposta, el grup de persones que va impulsar la Plataforma vol expressar el següent:

  • L’opinió majoritària és que aquesta proposta significa l’assoliment de l’objectiu que ens havíem marcat: impedir la privatització i urbanització d’una part del Parc de l’Oreneta. Celebrem que aquesta proposta tingui el suport d’una àmplia majoria dels grups de l’actual mandat i que així es pugui blindar per sempre la integritat del Parc rectificant una anomalia urbanística que ha durat massa anys.
  • Una part d’aquestes persones considera, però, que el lloc escollit per transferir-hi l’edificabilitat, la part baixa de Can Caralleu, no és el més adequat, i que es podria haver buscat un lloc millor.
  • Valorem positivament que la proposta transformi una edificabilitat privada al Parc en una edificabilitat pública al nou emplaçament, amb la previsió de fer-hi un equipament públic i habitatge social.
  • Donem les gràcies a les 3414  persones i 38 entitats que es van mobilitzar per preservar el Parc.

Plataforma Defensem l’Oreneta
Octubre del 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s