Torre Garcini, equipament municipal

Sin título-2   Sin título-1

El passat dijous, 14 d’abril del 2016, es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità que qualifica Torre Garcini al Guinardó com a equipament públic. Ara el govern municipal adquirirà aquesta finca, per acord amb l’actual propietari, Núñez i Navarro, o bé per expropiació si no hi ha acord, i en farà un equipament municipal.

http://premsa.bcn.cat/2016/04/14/torre-garcini-qualificada-com-a-equipament-public-municipal/

Com deveu recordar, la recuperació per a usos públics de Torre Garcini al Guinardó i de la Clínica Ripoll a Galvany va ser el motiu que va al·legar l’anterior govern de la ciutat al juliol del 2014 per fer una permuta amb Núñez i Navarro que comportava l’edificació de 30 habitatges de luxe en un terreny que forma part del parc de l’Oreneta.

La Plataforma Defensem el Parc de l’Oreneta es va constituir aleshores per oposar-se a aquesta urbanització del Parc i per demanar que Torre Garcini i Can Ripoll es destinessin a ús públic, mitjançant un procediment que no perjudiqués els interessos generals de la ciutat.

La nostra mobilització va aconseguir que el 20 de novembre del 2014, s’aprovés per unanimitat a la comissió d’Hàbitat Urbà una proposició que instava el govern municipal a requalificar com a zona verda la parcel·la edificable del Parc i a fer els tràmits per destinar les dues finques esmentades a equipament municipal.

Per això, celebrem que finalment Torre Garcini esdevingui equipament municipal

I demanem que ben aviat l’equip municipal anunciï també

  • La qualificació com a zona verda de la part ara edificable del Parc de l’Oreneta.
  • La recuperació de la Clínica Ripoll com a equipament públic del barri de Galvany.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s