L’Oreneta, la Clínica Ripoll i Torre Garcini en els programes electorals

El proper 24 de maig se celebraran eleccions per escollir les persones que governaran Barcelona en els propers quatre anys.
Podeu veure aquí les propostes que fan les principals candidatures en relació al Parc de l’Oreneta, la Clínica Ripoll i la Torre Garcini, tal com consten en els programes electorals.
Hem demanat als diferents grups que ens fessin arribar aquesta informació. Donem les gràcies a aquells que ja ho han fet i anirem afegint-hi les propostes dels grups que falten, a mesura que les rebem. En algun cas hem pogut avançar-nos a les respostes
consultant directament la respectiva pàgina web.

Convergència i Unió
http://xaviertriasbarcelona.cat/xavier_trias_ciu_programa_electoral.pdf
Rehabilitarem espais verds de la ciutat, conservant la biodiversitat, millorant elpatrimoni natural i evitant la pèrdua d’espècies i hàbitats. Renaturalitzarem la ciutat transformant nous espais en verd urbà: Laberint, Vil·la Amèlia, Ciutadella, Nova Icària, Oreneta, Pla de Fornells, Can Dragó…
Construirem un equipament municipal a la finca de la Clínica del Doctor Ripoll (Alfons XII, 49-51)
Intensificarem i avançarem en l’execució del Pla Recuperem la nostra història, recuperem el nostre patrimoni amb l’obertura dels jardins i la masia Ravetllat-Pla i la definició dels usos de Torre Garcini.

Partit dels Socialistes de Catalunya
http ://www.collboni.cat/transformarelsbarris/
Protegir com a zona verda la integritat del Parc de l’Oreneta, canviant la qualificació del solar encara en sol urbanitzable, potenciant els usos del parc.
Recuperar Can Ripoll com equipament pel barri.
Trasllat definitiu de l’edificabilitat de Torre Garcini per a consolidar-la com a equipament públic, així com els seus jardins que també seran públics i oberts a veïns i veïnes. Consensuar amb veïns tipus d’usos del nou equipament públic.

Barcelona en Comú
https://barcelonaencomu.cat/ca/programa/navega/territori
Requalificar com a parc la parcel·la ara edificable del Parc de l’Oreneta.
Adquirir i rehabilitar la Clínica Ripoll (juntament amb la Torre Garcini) per tal que esdevingui equipament municipal.
Recuperar definitivament Can Garcini i els seus jardins per a ús ciutadà.

Esquerra Republicana de Catalunya
http://www.alfredbosch.cat/wp-content/uploads/2015/05/Programa-BCN-del-S%C3%AD.pdf
Qualificarem de verd definitivament la parcel·la del carrer Montevideo, que ara és edificable, dins del Parc de l’Oreneta.
Guanyarem definitivament Can Ripoll per als veïns i veïnes del barri
Recuperarem la Torre Garcini per fer-hi un equipament de gestió cívica

CUP-Capgirem Barcelona
http://capgirembcn.cat/wp-content/uploads/2015/05/Programa2015rev.pdf
Pel que fa al vessant de muntanya proposem la definitiva Reclassificació a clau 6 la peça del parc de l’Oreneta que confronta amb el carrer Montevideo reclamada llargament per la Plataforma Defensem l’Oreneta i l’eliminació del PGM del vial que creua el Parc de Sentmenat i que destrossaria el parc.
Recuperar la Clínica del Doctor Ripoll com a equipament pel barri, actualment en propietat de la immobiliària Nunez i Navarro.
Torre Garcini: preservació i obtenció íntegra com a patrimoni públic de tota la finca (masia i jardins), mantenint-ne l’actual estructura interna i externa, durant el primer any de legislatura. Posteriorment, posada en marxa d’un model d’autogestió ciutadana, habilitant vies participatives per a la presa de decisions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s