La Sindica de Barcelona dóna la raó al veïnat

Com deveu recordar, el passat dia 6 de novembre del 2014 es va celebrar un Consell de Barri a la Casa Orlandai. A la comissió de seguiment prèvia encarregada de elaborar l’ordre del dia, la majoria de les persones i entitats que hi eren presents –i els grups municipals del PSC i d’ICV-EUiA– van demanar que s’hi inclogués un punt per tractar del tema del Parc de l’Oreneta. Malgrat que està regulat que és funció de la comissió de seguiment preparar l’ordre del dia de les sessions del Consell de Barri, el govern municipal del districte no va incloure aquest punt en l’ordre del dia, al·legant que no s’havia assolit la unanimitat i consens necessaris.

La Plataforma va seguir demanant en el seu moment que la qüestió de la urbanització al Parc de l’Oreneta fos un punt de l’ordre del dia. I va convocar la ciutadania a assistir al Consell per expressar una vegada més el seu rebuig a l’edificació dins del Parc de l’Oreneta. (Vegeu comunicat del 31 d’octubre del 2014 )

Gerard Domínguez, com a ciutadà i com a conseller d’ICV-EUiA al districte, va presentar una queixa a la Síndica de Greuges de Barcelona, considerant que s’havia vulnerat el reglament.
El 4 de maig del 2015, en la seva resposta la Síndica, M. Assumpció Vilà, conclou que:

Després d’estudiar detingudament la vostra queixa, i d’analitzar els fets i la normativa aplicable, he decidit estimar-la, és a dir, considero que no està prou justificada la no-inclusió del punt sobre la modificació urbanística que afecta el Parc del Castell de la Oreneta a l’ordre del dia del Consell de Barri de Sarrià.
Vegeu el document complet

Celebrem aquesta resolució perquè dóna la raó al veïnat quan reclama el dret a participar democràticament en els afers que els afecten i demanem que es tingui en compte d’ara endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s