Oreneta, Clínica Ripoll i Torre Garcini: volem fets!

Com ja sabeu, el passat 20 de novembre la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els grups la següent proposició:

Instar al govern municipal a portar, en el termini de dos mesos, una solució que garanteixi que l’espai avui edificable del c/ Montevideo 33-53 es qualifiqui amb clau 6 per la preservació com a parc, mantenint la proposta de qualificació del planejament a tràmit pels solars dels carrers Alfons XII 49-51 (Can Ripoll) i del Xiprer 40-42 (Torre Garcini), en la intenció que aquests dos solars en un futur esdevinguin equipaments municipals en la seva totalitat.

Tal com vam dir aleshores, quan aquest acord es materialitzi, s’assoliran els objectius que s’havia proposat la Plataforma: no solament no es construirà a la zona del Parc que toca al carrer Montevideo, sinó que es qualificarà com a parc perquè esdevingui de dret el que ja és de fet. Alhora, la Clínica Ripoll i Torre Garcini seran equipaments municipals d’acord amb les reivindicacions del veïnat.

La situació actual, però, és que han passat de sobres els dos mesos de termini i el govern municipal no ha presentat encara la proposta concreta per dur a la pràctica l’esmentat acord. Des del novembre, diferents grups municipals han anat presentant diverses proposicions demanant al govern aquesta concreció.

El passat 19 de març va tenir lloc l’última sessió de la Comissió d’aquest mandat. Altra vegada, es va aprovar per unanimitat una resolució en què es demana al govern municipal que tramiti el pla urbanístic per portar a la pràctica l’acord del 20 de novembre “abans de finalitzar el mandat”.

En el següent vídeo es pot veure la discussió del tema (minut 1.32 fins a 1.43):
https://www.youtube.com/watch?v=YrmB7hPULz4

Aquí es pot sentir com el Tinent d’Alcalde, Antoni Vives, que presideix la Comissió, diu que la negociació amb Núñez i Navarro no és senzilla perquè aquest promotor “té la paella pel mànec”, que s’hi està treballant “cada dia”, però que, malgrat el seu vot a favor d’aquesta resolució, no pot garantir que s’arribi a un acord abans del final de l’actual mandat.

Davant d’això,

Manifestem el nostre malestar i preocupació pel fet que sigui un promotor privat, Núñez i Navarro, qui “tingui la paella pel mànec” en un assumpte tan important per a la ciutat. I que, per aquesta raó, el govern municipal no hagi portat a terme encara els acords a què es va comprometre al novembre del 2014.

Demanem a les candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals que incloguin en els seus programes, i es comprometin a portar a terme si tenen la responsabilitat de governar, una solució per al conflicte que es basi en els següents punts:

• Requalificació com a parc de la parcel·la ara edificable del Parc de l’Oreneta

• Adquisició i requalificació de Torre Garcini i la Clínica Ripoll per tal que esdevinguin equipaments municipals, mitjançant un procediment que no perjudiqui els interessos generals de la ciutat.

Especialment volem recalcar que estarem vigilants per tal que el tràmit legal que s’utilitzi per obtenir la propietat municipal de Torre Garcini i la Clínica Ripoll, actualment propietat de Núñez i Navarro, no vagi en contra dels béns públics de la ciutat, com ho feia la proposta inicial de cedir la parcel·la del Parc de l’Oreneta. De la mateixa manera, també exigim que d’una vegada es requalifiqui aquesta parcel·la per tal que quedi protegida per sempre la integritat del Parc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s