Desafortunades declaracions del regidor: “em preocupa el punt d’insolidaritat del barri de Sarrià amb altres barris de la ciutat”

En una entrevista al número de març de la revista LiniaSarrià, Joan Puigdollers, regidor del districte, respon així a algunes de les preguntes que se li fan:

Els últims mesos, el districte ha estat notícia, sobretot, per la polèmica entorn del Parc de l’Oreneta i els habitatges que, finalment, no s’hi faran. Està satisfet d’aquest desenllaç?

Primer vull recordar que el solar en qüestió, al carrer Montevideo –no al Parc de l’Oreneta–, encara avui està qualificat d’habitatge i és propietat de l’Ajuntament. Per tant, des d’un punt de vista jurídic, l’operació era impecable. Però quan t’adones que hi ha un grup important de ciutadans que consideren que això no s’ha de fer, els escoltes, veus que tenen raó i rectifiques. Rectificar és de savis.

El preocupa, però, que en tot plegat puguin sortir-hi perdent veïns d’altres districtes, com els d’Horta-Guinardó, per l’amenaça d’enderroc de Torre Garcini?

Em preocupa, però m’atreveixo a garantir que el govern municipal resoldrà aquesta situació. Dit això, també em preocupa el punt d’insolidaritat del barri de Sarrià amb altres barris de la ciutat.

Creu que n’hi ha hagut?

Una mica sí. I em preocupa.

Però hi va haver expressions de suport als veïns del Guinardó per part de la plataforma Defensem l’Oreneta…

Sí, però cap plataforma ofereix alternatives. Excepte el govern municipal, ningú ha posat cap alternativa sobre la taula.

Ha trobat a faltar generositat, per tant.

Sí. La paraula m’agrada. He trobat a faltar generositat.

D’insolidaritat, res. Les 38 entitats i les 3414 persones que es van adherir a la Plataforma ho van fer signant un manifest en què juntament amb l’oposició a la urbanització d’una part del Parc és demanava explícitament:

Que es destini a ús públic la Torre Garcini al Guinardó i Can Ripoll a Sant Gervasi-Galvany, d'acord amb les reivindicacions dels veïns, mitjançant un procediment que no perjudiqui els interessos generals de la ciutat.

Des del primer moment vam dir que no es tractava de defensar un suposat privilegi del barri sinó que pensàvem que la recuperació de la Torre Garcini i de la Clínica Ripoll per a ús públic no es podia fer mitjançant una permuta que suposava cedir a Núñez i Navarro una parcel·la que forma part d’un parc públic. Aquesta és una qüestió de ciutat, no d’enfrontament entre barris.

A finals de novembre del 2014 els grups municipals que donaven suport a la permuta van canviar de posició i van admetre que no era una bona solució i que calia buscar-ne una altra de millor. Per això ens ha estranyat que ara el regidor del districte acusi tot el veïnat de Sarrià d’insolidaritat i falta de generositat, just després de dir que “quan t’adones que hi ha un grup important de ciutadans que consideren que això no s’ha de fer, els escoltes, veus que tenen raó i rectifiques”.

Demanem, per tant, al regidor que retiri aquestes desafortunades declaracions i se’n disculpi.

 

3 pensaments sobre “Desafortunades declaracions del regidor: “em preocupa el punt d’insolidaritat del barri de Sarrià amb altres barris de la ciutat””

  1. Pensem en positiu, això d’en Puigdollers de moment ja li ha comportat un càstig diguem-ne intern: si a la llista de CiU el 2011 anava de 4, ara anirà de 12. I CiU només en té 14, així que per poc que baixi en Puigdollers es quedarà fora. Seria un càstig merescut, oi? Això per no parlar del seu trist paperot en el no-retorn del Monestir de Pedralbes a Sarrià, un compromís que figurava per escrit en el programa electoral i que se’n saltat a la torera.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s