Pressió inadmissible de Núñez i Navarro

Sin título-2
Ahir, 11 de desembre, va aparèixer aquest cartell a la façana de la Torre Garcini al Guinardó. Considerem que això és un acte de pressió inadmissible per part de Núñez i Navarro de cara a la negociació amb l’Ajuntament per trobar una solució perquè Torre Garcini i la Clínica Ripoll, actualment en propietat d’aquesta promotora, esdevinguin equipaments públics. A la vegada, s’amenaça els veïns del Guinardó i se’ls vol induir a creure que la requalificació del Parc de l’Oreneta com a zona verda va en contra de la seva justa reivindicació.

En primer lloc s’ha de recordar que legalment, mentre estigui en tràmit la modificació del Pla General Metropolità, Núñez i Navarro no pot enderrocar Torre Garcini.

Demanem que el govern municipal mantingui la màxima fermesa en les negociacions amb Núñez i Navarro per tal de garantir que la solució que s’adopti finalment estigui d’acord amb la defensa dels béns comuns i dels interessos generals de la ciutat. Igualment demanem a la resta de grups municipals que unànimement van acordar retirar el projecte de construcció al Parc que estiguin atents i vigilin perquè es faci així.

Diversos grups i entitats del Guinardó han convocat per a demà dissabte dia 13 a les 10 h al Mercat del Guinardó un acte de protesta davant de l’alcalde Trias per exigir que Torre Garcini sigui equipament públic. Sabem que el veïnat del Guinardó porta molts anys de lluita per aconseguir salvar Torre Garcini i el seu jardí. Per això des del primer moment vàrem voler deixar clar que donem suport a la seva reivindicació, però que aquesta recuperació de Torre Garcini no es podia fer destruint una zona de parc en una altra part de la ciutat. Mai hem pensat que es tractés d’un enfrontament entre barris. Per tant, ens solidaritzem plenament amb aquesta acció de protesta.
Plataforma Defensem el Parc de l’Oreneta

Si voleu més informació sobre el tema podeu veure el vídeo de la sessió del 11 de desembre de la comissió d’Hàbitat Urbà quan parlen de Torre Garcini i de la pancarta d’enderroc. És l’interval que va des del minut 1.27 fins a l’1.40.
Tots els grups municipals es van ratificar en la decisió de requalificar la parcel·la de l’Oreneta com a zona verda i de destinar la Torre Garcini i el seu jardí, i la Clínica Ripoll a equipaments públics.  I el Tinent d’Alcalde va considerar “fora de lloc” que Núñez i Navarro pengés la pancarta d’enderroc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s