Victòria veinal: No es construirà al Parc de l’Oreneta. Torre Garcini i Can Ripoll seran equipaments municipals

Ahir, dijous 20 de novembre, a la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient de l’Ajuntament es va aprovar per unanimitat de tots els grups la següent proposició:

Instar al govern municipal a portar, en el termini de dos mesos, una solució que garanteixi que l’espai avui edificable del c/ Montevideo 33-53 es qualifiqui amb clau 6 per la preservació com a parc, mantenint la proposta de qualificació del planejament a tràmit pels solars dels carrers Alfons XII 49-51 (Can Ripoll) i del Xiprer 40-42 (Torre Garcini), en la intenció que aquests dos solars en un futur esdevinguin equipaments municipals en la seva totalitat.

Quan aquest acord es materialitzi, no solament no es construirà a la zona del Parc que toca al carrer Montevideo, sinó que es qualificarà com a parc perquè esdevingui de dret el que ja és de fet. I Can Ripoll i Torre Garcini seran equipaments municipals d’acord amb les reivindicacions del veïnat. Pel que fa a la parcel·la del Guinardó, s’ha de destacar que es dedicarà a equipament en la seva totalitat; és a dir, que no es reservarà cap part com a edificable.

La nostra Plataforma es va crear precisament per reivindicar aquests punts i per això celebrem aquest acord com una victòria que és el resultat de la mobilització ciutadana. Donem les gràcies, per tant, a les entitats i als milers de veïns i veïnes que hi han donat suport i que han participat en les accions reivindicatives.

El nostre propòsit ara és mantenir una vigilància activa i fer les accions que calgui per tal d’assegurar que aquest acord es faci realitat; i que es faci de tal manera que es preservi sempre l’interès general de la ciutat.

Per informar-vos més àmpliament i debatre entre tots la nostra actuació futura us convoquem a una

Assemblea el proper divendres 28 de novembre a les 19 h a la plaça del Consell de la Vila.

Us hi esperem.

Plataforma Defensem el Parc de l’Oreneta

One thought on “Victòria veinal: No es construirà al Parc de l’Oreneta. Torre Garcini i Can Ripoll seran equipaments municipals”

  1. Enhorabona! La pressió popular i el sentit comú finalment s’han acabat imposant, i penso que ens hem de felicitar no només els sarrianencs sinó els barcelonins en general. Ara només cal esperar que el sentit comú segueixi vigent a la plaça de Sant Jaume, i que la nova proposta de l’ajuntament estigui en línia amb les reivindicacions de la gran majoria dels veïns.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s